‘'Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu''

‘

"Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu"nun, Bandırma etabı tamamlandı.



Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale valiliklerinin ortaklaşa düzenlediği "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu"nun, Bandırma etabı tamamlandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale valiliklerinin ortaklaşa Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale Valiliklerince ortaklaşa düzenlenen ‘Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu' devam ediyor.

İlki geçen sene gerçekleştirilen Osmanlı Devleti`nin kuruluşu ve Türkiye Cumhuriyetinin ise kurtuluşunun temellerinin atıldığı toprakları birleştiren ‘Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu'nun ikincisi yine bu yıl Bilecik`in Söğüt ilçesinden başladı. 9 Eylül`de Bilecik`in Söğüt ilçesinden başlayan Kuruluş ve kurtuluşun topraklarını birleştiren bisiklet turu 15 Eylül`de Çanakkale`de sona erecek.

Tur kapsamında Bandırma'ya gelen bisikletçileri Bandırma Kaymakamı Ali Mantı , Balıkesir Gençli Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan karşıladı. Bandırma Kuşcenneti Milli Parkı'nda yemek yiyen bisikletçiler, daha sonra Kuşcenneti'ni gezdi.

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan Bisiklet sporuna gönül veren yediden yetmişe herkesi Bandırma'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Günal Genç'te, Bandırma'daki ilgiden memnun olduğunu,belirterek herkesine teşekkür etti.

Sporcular, gezinin ardından, Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Günal Genç ,Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ve Balıkesir Gençli Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan'ın verdiği startla Çanakkale'nin Biga ilçesine hareket etti.

Bilecik Söğüt`ten yola çıkan bisikletçilerin,  15 Eylül 2012 günü, Bandırma, Biga etaplarını tamamlayarak Çanakkale`ye varmaları hedefleniyor.

Kadın ve erkek olmak üzere 18 yaş ve üzerinde 93 sporcunun katıldığı tur, Osmanlı Devleti`nin kurulduğu Söğüt ilçesinden başlayıp, Türkiye Cumhuriyeti`nin temellerinin atıldığı Çanakkale`de tamamlanacak. Kuruluşa ev sahipliği yapan Söğüt`ten başlayan etkinlik kapsamında bisikletçiler yaklaşık 500 kilometrelik turu pedal çevirerek aşacak.












Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli